Wie heeft OpenAI opgericht? Lees meer over de meesterbreinen achter ChatGPT

Laten we het vandaag hebben over OpenAI. Wie heeft OpenAI opgericht? Kunstmatige intelligentie (AI) is een drijvende kracht geworden in de wereld van vandaag, met zijn impact in verschillende sectoren, van gezondheidszorg tot financiën en entertainment tot transport. Een organisatie die voorop loopt op het gebied van AI-onderzoek is OpenAI. Maar wie zijn de briljante geesten achter dit onderzoekslaboratorium? In deze blogpost duiken we in de geschiedenis van OpenAI en verkennen we de grondleggers van de organisatie.Hoe zijn de meesterbreinen achter de belangrijkste innovatie aller tijden, ChatGPT , een geavanceerd taalmodel dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de verwerking van natuurlijke taal, geworden wat het nu is? Dus als je nieuwsgierig bent naar de visionairs die de toekomst van AI vormgeven, zet je schrap en laten we de wereld van OpenAI en zijn grondleggers verkennen.

Over OpenAI?

OpenAI is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie dat bestaat uit vooraanstaande AI-onderzoekers en ingenieurs van over de hele wereld. Het werd opgericht in 2015 met als doel het promoten en ontwikkelen van veilige en heilzame AI. OpenAI doet baanbrekend onderzoek op het gebied van machine learning en natuurlijke taalverwerking en heeft enkele van de meest geavanceerde AI-systemen ter wereld ontwikkeld, waaronder de GPT-taalmodellen. De missie van de organisatie is ervoor te zorgen dat kunstmatige intelligentie wordt ontwikkeld op een manier die veilig, transparant en heilzaam is voor de mensheid.

Wie is de huidige CEO van OpenAI?

Sam Altman , voormalig president van de opstartversneller Y Combinator en mede-oprichter van OpenAI is momenteel de CEO

Sam Altman , voormalig president van de opstartversneller Y Combinator en mede-oprichter van OpenAI is momenteel de CEO.

Wie heeft OpenAI opgericht?

OpenAI werd in december 2015 opgericht door een groep ondernemers en onderzoekers, waaronder Elon Musk , Sam Altman  , Greg Brockman  , Ilya Sutskever ,  John Schulman en Wojciech Zaremba . Elon Musk, die bekend staat om zijn werk bij Tesla en SpaceX, was een van de medeoprichters, maar verliet de organisatie later in 2018 vanwege mogelijke belangenverstrengeling met zijn andere bedrijven. Sam Altman, destijds president van startup-accelerator Y Combinator, nam na het vertrek van Musk het roer over als CEO. Greg Brockman, die voorheen de CTO van Stripe was, werd de Chief Technology Officer bij OpenAI. 

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een geavanceerd model voor natuurlijke taalverwerking, ontwikkeld door OpenAI. Het is een uitbreiding van de GPT-reeks (Generative Pre-trained Transformer) van taalmodellen die zijn getraind op grote hoeveelheden tekstgegevens om mensachtige reacties op natuurlijke taalprompts te genereren. 

Met name ChatGPT is verfijnd op conversatiegegevens, waardoor het meer coherente en contextueel geschikte antwoorden op vragen en gesprekken kan genereren.
ChatGPT heeft belangrijke doorbraken bereikt op verschillende gebieden van natuurlijke taalverwerking, waaronder het genereren van dialogen, het beantwoorden van vragen en het vertalen van talen. Het is getraind op een enorme hoeveelheid gegevens, waaronder internettekst, boeken en Wikipedia-artikelen, waardoor het een breed scala aan onderwerpen en vragen kan begrijpen en erop kan reageren. ChatGPT is gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder chatbots, virtuele assistenten en klantenservice-interacties, waar het indrukwekkende prestaties heeft laten zien bij het genereren van hoogwaardige en boeiende reacties op gebruikers.

Een korte geschiedenis van dit bedrijf

Opgericht in december 2015 door een groep technologieleiders, waaronder Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, John Schulman en Wojciech Zaremba, was het doel van het bedrijf kunstmatige intelligentie op een verantwoorde manier te bevorderen, om ervoor te zorgen dat de technologie wordt gebruikt voor de verbetering van de samenleving.

Aanvankelijk was OpenAI opgezet als een non-profitorganisatie, maar in 2019 werd het omgevormd tot een entiteit met winstoogmerk, OpenAI LP.

In de beginjaren richtte OpenAI zich op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie, met name op het gebied van natuurlijke taalverwerking en versterkend leren. Het kreeg in 2016 aandacht met zijn AI-systeem AlphaGo  , dat de wereldkampioen Go-speler Lee Sedol versloeg. Het bedrijf heeft ook gewerkt aan projecten op het gebied van robotica, computervisie en het spelen van games.

OpenAI heeft aanzienlijke financiering ontvangen van verschillende bronnen, waaronder Microsoft, dat in 2019 $ 1 miljard in het bedrijf heeft geïnvesteerd. OpenAI heeft ook partnerschappen gesloten met een aantal bedrijven en organisaties, waaronder Microsoft, IBM en het Partnership on AI.

In 2020 introduceerde OpenAI GPT-3, een taalmodel dat werd getraind met behulp van enorme internetdatasets. Het primaire doel van GPT-3 is natuurlijke taalverwerking te vergemakkelijken, waardoor het vragen kan beantwoorden, tussen verschillende talen kan vertalen en tekst kan genereren op een coherente en improviserende manier. Samen met GPT-3 kondigde het bedrijf ook zijn eerste commerciële product aan, dat een bijbehorende API zou bevatten, genaamd “de API”.

OpenAI lanceerde in 2021 DALL-E, een model voor diep leren dat in staat is om digitale afbeeldingen te maken op basis van beschrijvingen in natuurlijke taal.

In december 2022 kreeg OpenAI veel media-aandacht toen het ChatGPT lanceerde, een AI-chatbot die is gebaseerd op GPT-3.5. OpenAI meldde dat meer dan een miljoen gebruikers zich binnen de eerste vijf dagen hadden aangemeld voor de gratis preview. In december 2022 citeerde Reuters anonieme bronnen die voorspelden dat OpenAI $ 200 miljoen aan inkomsten zou genereren in 2023 en $ 1 miljard aan inkomsten in 2024.

In januari 2023 was OpenAI naar verluidt in gesprek over financiering die het bedrijf zou waarderen op $ 29 miljard, wat het dubbele is van de waarde in 2021. Op 23 januari 2023 kondigde Microsoft een nieuwe investering van $ 10 miljard in OpenAI over meerdere jaren aan.

Er wordt gespeculeerd dat de investering deel uitmaakt van het plan van Microsoft om OpenAI’s ChatGPT te integreren in zijn zoekmachine Bing. Na de lancering van ChatGPT kondigde Google een soortgelijke AI-toepassing aan, genaamd Bard, mogelijk om zijn positie als toonaangevende informatiebron te behouden.

Op 7 februari 2023 kondigde Microsoft zijn plannen aan om AI-technologie, gebaseerd op de basis van ChatGPT, op te nemen in Bing, Edge, Microsoft 365 en andere producten.

Op 3 maart 2023 nam Reid Hoffman ontslag uit zijn bestuurszetel bij OpenAI, daarbij verwijzend naar mogelijke belangenconflicten tussen zijn bestuurszetel bij OpenAI en zijn investeringen in AI-technologiebedrijven via Greylock Partners, evenals zijn medeoprichter van de AI-technologie-startup. , Inflectie-AI. Hoffman bleef echter in de raad van bestuur van Microsoft, een grote investeerder in OpenAI.

Op 14 maart 2023 bracht OpenAI GPT-4 uit, dat beschikbaar werd gesteld als API, met een wachtlijst, en als functie van ChatGPT Plus .

Gerelateerde berichten

Toshiba Corporation

Toshiba Corporation: Wie is de oprichter van Toshiba?

Toshiba Corporation is een van de grootste multinationale conglomeraten die zich bezighouden met de productie van elektronische apparaten. Hier gaan we je het brein achter dit bedrijf vertellen. Dus…

Android 14 Beta 3

Google brengt Android 14 Beta 3 uit, met platformstabiliteit en nieuwe functies

Google heeft Android 14 Beta 3 uitgebracht, de derde en laatste beta-release voordat de definitieve versie van het besturingssysteem wordt uitgebracht. Deze release bevat een aantal nieuwe functies…

Wie heeft Nokia opgericht? Hier is alles wat u moet weten

Nokia, een gerenommeerd wereldwijd telecommunicatiebedrijf, heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van technologie. Bekend om zijn innovatieve mobiele telefoons, netwerkapparatuur en geavanceerde oplossingen, heeft Nokia een…

HTC

Wie is de oprichter van HTC Corporation?

HTC Corporation is een Taiwanees multinationaal bedrijf voor consumentenelektronica met het hoofdkantoor in Taoyuan City, Taiwan. Het bedrijf is opgericht in 1997 en staat bekend om zijn smartphones,…

Who is the founder of Realme?

Wie is de oprichter van Realme?

Realme is een Chinese fabrikant van consumentenelektronica, gevestigd in Shenzhen, Guangdong. Oorspronkelijk begonnen als een submerk van Oppo, waagde Realme zich uiteindelijk als zijn eigen merk. Realme werd toen…

Galaxy S23 FE

Geruchten over de Galaxy S23 FE: Een budgetvriendelijke variant van de Galaxy S23

Volgens de geruchtenmolen zal de verkoop voor de vlaggenschiplijn in plaatstijl van het Koreaanse bedrijf in het tweede kwartaal (april tot juni) naar verwachting 20% ​​lager zijn…