Wie is de oprichter van HTC Corporation?

HTC Corporation is een Taiwanees multinationaal bedrijf voor consumentenelektronica met het hoofdkantoor in Taoyuan City, Taiwan. Het bedrijf is opgericht in 1997 en staat bekend om zijn smartphones, tablets en virtual reality-headsets.Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als laptopmaker, maar begon in 1998 met het ontwerpen van enkele van ‘s werelds eerste touchscreen- en draadloze handheld-apparaten. De eerste smartphone van het bedrijf, de HTC Dream, wordt uitgebracht in 2008. The Dream was gebaseerd op het Android-systeem. besturingssysteem, en dit hielp het platform populair te maken.

HTC bleef in de daaropvolgende jaren succesvolle smartphones uitbrengen, waaronder de HTC Legend, HTC Hero en HTC EVO. Het bedrijf heeft ook een aantal tablets gelanceerd, waaronder de HTC Flyer en HTC Jetstream.

In 2015 bracht HTC zijn eerste virtual reality-headset uit, de HTC Vive. De Vive was een commercieel succes en hielp de virtual reality-markt populair te maken.

Website webwww.htc.com

Producten

H TC-producten omvatten:

 • Smartphones
 • Tabletten
 • Virtual reality-headsets
 • Andere consumentenelektronica

Prijs

HTC heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn producten, waaronder:

 • De Red Dot Design Award 2009 voor de HTC Legend
 • De 2010 Consumer Electronics Show Innovation Award voor de HTC EVO
 • De CES Editors’ Choice Award 2012 voor de HTC One X
 • De CES Editors’ Choice Award 2014 voor de HTC One M8

Uitdagingen

HTC heeft de afgelopen jaren met een aantal uitdagingen te maken gehad, waaronder:

 • Toegenomen concurrentie van Chinese smartphonefabrikanten
 • De neergang van de wereldwijde smartphonemarkt
 • Het bedrijf richt zich op high-end smartphones, die een kleinere markt hebben dan midrange en low-end smartphones.

Wie is de CEO van HTC?

Cher Wang   is de huidige CEO van HTC. Ze is CEO sinds 2020. Ze is ook de president van het bedrijf. Wang richtte in 1997 samen met Peter Chou HTC op. Ze is een lid van de familie Wang, een van de rijkste families in Taiwan. Wang studeerde af aan de National Taiwan University en de Harvard Business School. Ze is bestuurslid van verschillende bedrijven, waaronder HTC, VIA Technologies en Formosa Plastics Group.

Wie is de oprichter van HTC Corporation?

De oprichter van HTC Corporation is Cher Wang. Samen met haar man, HT Cho, richtte ze het bedrijf op in 1997. Cher Wang speelde een belangrijke rol in de groei en het succes van HTC als toonaangevend bedrijf in consumentenelektronica in Taiwan, gespecialiseerd in smartphones en apparaten voor virtual reality (VR).

Geschiedenis

Oude Geschiedenis (1997-2007)

HTC werd in 1997 opgericht door Cher Wang en Peter Chou. Wang was mede-oprichter van VIA Technologies, een Taiwanees halfgeleiderbedrijf, en Chou was een voormalig directeur bij Acer, een Taiwanese computermaker.

Het oorspronkelijke doel van HTC was om laptops te maken. De eerste draagbare computer van het bedrijf, de HTC Hermes, werd uitgebracht in 2000. En in 2002 begon HTC met het ontwerpen en produceren van draagbare apparaten. Het eerste draagbare apparaat van het bedrijf, de HTC P3300, werd uitgebracht in 2002.

In 2004 begon HTC met het ontwerpen en produceren van smartphones. De eerste smartphone van het bedrijf, de HTC P3450, werd uitgebracht in 2004.

Het Android-tijdperk (2008-2015)

In 2008 lanceerde HTC zijn eerste smartphone op basis van het Android-besturingssysteem, de HTC Dream. The Dream was een commercieel succes en hielp het Android-platform populair te maken.

HTC bleef in de daaropvolgende jaren succesvolle Android-smartphones uitbrengen, waaronder de HTC Legend, HTC Hero en HTC EVO. Het bedrijf heeft ook een aantal tablets gelanceerd, waaronder de HTC Flyer en HTC Jetstream.

In 2010 werd HTC de grootste smartphonemaker ter wereld. Het succes van het bedrijf was te danken aan een aantal factoren, waaronder innovatieve ontwerpen, focus op high-end smartphones en effectieve marketingcampagnes.

Het verval (2016-heden)

Het succes van HTC begon in 2016 af te nemen. Het bedrijf stond voor een aantal uitdagingen, waaronder toegenomen concurrentie van Chinese smartphonefabrikanten, een krimpende wereldwijde smartphonemarkt en de nadruk op het bedrijf op high-end smartphones, die een kleinere markt hebben dan het middensegment. bereik. high-end en low-end smartphones.

In 2017 kondigde HTC aan dat het 1.500 banen zou schrappen. Het bedrijf kondigde ook aan dat het zich zou concentreren op zijn virtual reality-activiteiten.

In 2018 bracht HTC zijn tweede virtual reality-headset uit, de HTC Vive Pro. De Vive Pro was een commercieel succes en hielp HTC’s positie als leider op de virtual reality-markt te verstevigen.

De toekomst

HTC staat voor een aantal uitdagingen, maar het bedrijf is ook goed gepositioneerd voor de toekomst. Het bedrijf heeft een sterk merk, getalenteerde medewerkers en focus op innovatie. HTC is ook goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de virtual reality-markt.

HTC is een bedrijf met een rijke historie. Het bedrijf stond voor een aantal uitdagingen, maar boekte ook grote successen. HTC is goed gepositioneerd voor de toekomst en het zal interessant zijn om te zien wat het bedrijf de komende jaren bereikt.

Source :

Gerelateerde berichten

Toshiba Corporation

Toshiba Corporation: Wie is de oprichter van Toshiba?

Toshiba Corporation is een van de grootste multinationale conglomeraten die zich bezighouden met de productie van elektronische apparaten. Hier gaan we je het brein achter dit bedrijf vertellen. Dus…

Android 14 Beta 3

Google brengt Android 14 Beta 3 uit, met platformstabiliteit en nieuwe functies

Google heeft Android 14 Beta 3 uitgebracht, de derde en laatste beta-release voordat de definitieve versie van het besturingssysteem wordt uitgebracht. Deze release bevat een aantal nieuwe functies…

Wie heeft Nokia opgericht? Hier is alles wat u moet weten

Nokia, een gerenommeerd wereldwijd telecommunicatiebedrijf, heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van technologie. Bekend om zijn innovatieve mobiele telefoons, netwerkapparatuur en geavanceerde oplossingen, heeft Nokia een…

Who is the founder of Realme?

Wie is de oprichter van Realme?

Realme is een Chinese fabrikant van consumentenelektronica, gevestigd in Shenzhen, Guangdong. Oorspronkelijk begonnen als een submerk van Oppo, waagde Realme zich uiteindelijk als zijn eigen merk. Realme werd toen…

Galaxy S23 FE

Geruchten over de Galaxy S23 FE: Een budgetvriendelijke variant van de Galaxy S23

Volgens de geruchtenmolen zal de verkoop voor de vlaggenschiplijn in plaatstijl van het Koreaanse bedrijf in het tweede kwartaal (april tot juni) naar verwachting 20% ​​lager zijn…

Wie zijn de oprichters van Hewlett-Packard Company?

Welkom bij onze inzichtelijke reis naar de oorsprong van een van de meest iconische technologiebedrijven van onze tijd, Hewlett-Packard (HP). In het uitgestrekte landschap van technologische innovatie zijn…